Zápas

Old Boys Praha - Kotlářka Praha 1:12

21. 6. 2021, 18 hodin, Krč (světla)
1234567 R H E
Kotlářka Praha 7003101 12 183
Old Boys Praha 1000000 1 44

Manažer družstva OldBoys nasadil jako startujícího nadhazovače Petra Šnábla, bývalého hráče Sabat Praha, který se pokusil o restart své nadhazovačské kariéry. Nervozita a delší herní i tréninkový výpadek se však projevily již v průběhu 1. směny. OldBoys v obraně nezačali nijak oslnivě a David Lukeš vyrobil první polařskou chybu na 3B. Následovaly celkem čtyři mety zdarma přerušené pouze sebeobětovacím odpalem za 2B. Manažer OldBoys reagoval změnou nadhozu a prohodil Jirku Víška a Petra Šnábla (SS za P a obráceně). Střídající nadhazovač Jirka Víšek již do konce svého působení na kopci žádnou metu nedal, odházel velmi účinně 2.a 3. směnu, přičemž neumožnil soupeři ani jeden doběh.

Ve 4. směně hostující Kotlářka znovu udeřila a ve směně s největším počtem odpalů navýšila náskok o další 3 body na stav 10:1. Domácí OldBoys jakoby ztratili svůj útočný apetit z předchozích utkání a v rozmezí 2. - 5. směny se prakticky, kromě směny č. 5, nedostali dál než na druhou metu.

Domácí manažer Vladimír Horáček přikročil před začátkem 5. směny k další změně na kopci a roli zakončovatele utkání dostal Martin Pojer, hrající do té doby na první metě. Jirku Víška nahradil Petr Maňas, který se postavil na první metu. Hostující Kotlářka přidává v 5. směně další 4 odpaly a stahuje další bod na stav 11:1.

Domáci OldBoys se v 6. a 7. směně nedokázali vypořádat s tíhou svých klacků (jedná se o kompozitní či dřevěné nástroje, které jsou obvykle používány k odpalování míčků) a již, kromě dvou met zdarma, se na mety nedostali.

Hostující Kotlářka ještě v ý. směně přidává poslední 12. bod a skóre navyšuje před dohrávkou 7. směny na rozdílových 12:1. Domácí OldBoys zakončili svoje útočné snažení třemi jednoduchými auty po zemi ve vnitřním poli (5-3, 3-1 a 5-3) a zápas byl ukončen na základě pravidla o rozdílu 10 bodů po 7. směně.

Domácímu družstvu OldBoys nevyšel tah s nasazením "mladého" navrátilce Petra Šnábla, nicméně je zcela zjevné, že vydrží-li zájem a chuť se do basebalového života vrátit, může být velkým přínosem.

Hostující družstvo Kotlářky bylo dnes i přes tento fakt nad síly domácích OldBoys a výsledek byl reálným obrazem dění celého utkání.


Weby ČBA na doménách baseball.cz používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací